Game Boy Advance behuizing vervangen tutorial

Welkom bij onze videotutorial voor het vervangen van de body shell van je Game Boy Advance!

Of je nu een nieuwe look wilt geven aan je oude console of gewoon een beschadigde shell wilt vervangen, wij hebben alles wat je nodig hebt om dit snel en eenvoudig te doen. We zullen je niet alleen laten zien hoe het moet, maar ook enkele handige tips en trucs geven om het proces te vergemakkelijken.

Onder de video vind je ook een geschreven tutorial, voor degenen die liever willen lezen of zich voor willen bereiden op de video.

 

 

Het vervangen van de body shell van een Game Boy kan een leuke en eenvoudige manier zijn om je oude console een frisse nieuwe look te geven. Het proces is eenvoudig en vereist slechts één eenvoudigetool: een tri-wing schroevendraaier. In slechts enkele stappen heb je een Game Boy die er net zo goed uitziet als nieuw.

TOOLS:

  • Donorconsole
  • Nieuwe body shell
  • Tri-wing schroevendraaier
  • Kruiskop schroevendraaier
  • Optioneel: wegwerp latex handschoenen, Isopropyl alcohol %99.9, klein zacht kwastje

Stap 1: Verwijder de schroeven uit de huidige body shell. Deze bevinden zich aan de randen van de console en onder het batterij klepje. Gebruik een tri-wing schroevendraaier en een kruiskop schroevendraaier om ze los te maken.

Stap 2: Til voorzichtig de achterkant van de huidige body shell van de console af.

Stap 3: Haal de ribbon-kabel uit het moederbord door eerst de twee locking-mechanismes omhoog te schuiven. Verwijder alle schroeven uit het moederbord en til het moederbord voorzichtig uit de oude body shell. Vergeet hierbij niet het kleine doorzichtige onderdeel dat boven het power lampje hangt.

Stap 4: Verwijder de oude knoppen, knoppenmembraan, LCD-scherm*, plakstrip.

  • LET OP! Wees erg voorzichtig bij het verwijderen van het LCD-scherm. Bij het los wrikken van het scherm heb je een klein metaal randje dat gebruikt kan worden om deze handeling te doen. Zorg ervoor dat je niet tegen het daadwerkelijke LCD-scherm komt tijdens de handeling.

Stap 5: Plaats de plakstrip in de nieuwe body shell en bevestig het LCD. Plaats de nieuwe knoppenset en bijhorende knop-membranen. Indien nodig, kun je hier de knop membranen voorzichtig schoonmaken met de eerder genoemde Isopropyl alcohol en een klein zacht kwastje.

Stap 6: Plaats het moederbord in de nieuwe behuizing, schroef het vervolgens vast en schuif de ribbon-kabel van het LCD-scherm terug in het moederbord. Schuif vervolgens de locking-mechanismes voorzichtig weer naar beneden. Plaats de L en R knoppen en overige knoppen in de behuizing en plaats de achterkant van de behuizing om het weer één geheel te maken. Schroef deze vervolgens vast. Let op dat de kruis-schroef die je onder het batterijplaatje schroeft, niet te ver door draait. Als dit gebeurt, zul je een beschadiging krijgen die duidelijk zichtbaar is aan de voorkant van de body shell.

Stap 7: Indien aanwezig, plaats je nu de nieuwe sticker(s) op de achterzijde van de behuizing.

Stap 8: Laatste controle! Is het beeldscherm stofvrij? Mooi! Nu kun je de nieuwe monitor lens plaatsen. Let op dat de monitor lens (zelfs tijdens het plaatsen) kleine stofdeeltjes kan aantrekken. Wees dus zeker dat zowel het LCD als de monitor lens 100% stofvrij is voor het bevestigen.

Stap 9: DONE!

Zodra je deze stappen hebt voltooid, zal je Game Boy een gloednieuwe look hebben dankzij de glanzende nieuwe body shell. En met de vele verschillende kleuren en stijlen die we aanbieden, kun je je Game Boy gemakkelijk aanpassen aan je persoonlijke stijl. Slechts enkele klikken en je kunt elk kleurenthema verzinnen. Waarom wachten? Begin vandaag nog met het personaliseren van je Game Boy!

RELATED ARTICLES