Top 10 SNES/ Super Nintendo Games: De Beste Games Ooit

Top 10 SNES Games | Beste SNES  (Super Nintendo) Games ooit!

 

 

Beste lezers,

Als je opgroeide in de jaren '90, dan heb je waarschijnlijk de SNES zien opduiken in vele woonkamers. Het was een tijd waarin het spelen van videogames nog een sociaal gebeuren was, waar vrienden bij elkaar kwamen om urenlang te gamen. En de SNES was het centrum van die sociale bijeenkomsten.

Vandaag de dag kunnen we terugkijken op die tijd met nostalgie en verlangen naar de onvergetelijke games die op deze console zijn uitgebracht. Daarom neem ik jullie graag mee op een reis door de top 10 van best verkochte SNES-games aller tijden.

Van het iconische Super Mario World tot het meeslepende avontuur van The Legend of Zelda: A Link to the Past, deze lijst staat vol met klassiekers die zelfs vandaag de dag nog steeds relevant zijn. Ik zal een korte review geven van elke game, en ik beloof dat ik mijn best zal doen om jullie de emotionele nostalgie te laten voelen die alleen echte SNES-fans zullen begrijpen.

Dus ga er lekker voor zitten en laat je terugvoeren naar die tijd waarin games nog puur waren en de SNES de koning van de consoles was. En wie weet, misschien vind je wel een nieuwe favoriet tussen deze klassiekers.

En nu, zonder verder oponthoud, hier is mijn top 10 van best verkochte SNES-games aller tijden.

 

 

Super Mario World (1990)

Super Mario World is een iconisch spel dat in 1990 werd uitgebracht voor de Super Nintendo Entertainment System (SNES). Het is een van de best verkochte SNES-games aller tijden en is nog steeds een favoriet onder gamers van alle leeftijden.

Het spel speelt zich af in de kleurrijke en levendige wereld van het Paddenstoelenrijk, waar spelers de controle hebben over Mario en Luigi terwijl ze door verschillende levels navigeren. Deze levels zijn gevuld met spannende uitdagingen, puzzels en vijanden die de spelers moeten overwinnen. Het spel bevat ook een aantal interessante power-ups, zoals de Super Mushroom en de Cape Feather, die de vaardigheden van de spelers verbeteren en hen helpen om verder te komen in het spel.

Een van de meest opvallende kenmerken van Super Mario World is het introduceren van de schattige en hongerige dinosaurus, Yoshi. Yoshi fungeert als een belangrijke bondgenoot van de spelers en biedt verschillende vaardigheden en voordelen om hen te helpen de levels te voltooien en de vijanden te verslaan.

Al met al is Super Mario World een tijdloos spel dat bekend staat om zijn kleurrijke personages, spannende levels en prachtige muziek. Het spel blijft geliefd onder gamers en zal waarschijnlijk nog vele jaren een favoriet blijven.

Donkey Kong Country (1994)

Donkey Kong Country bracht de geliefde aap Donkey Kong terug naar de gaming wereld in 1994 en deed dat op een ongelooflijke manier. Het spel werd bekend om zijn verbluffende pre-rendered graphics en catchy soundtrack, en was de eerste game die deze technologie op zo'n opvallende manier gebruikte.

Het spel speelt zich af op het eiland Donkey Kong, waar spelers Donkey Kong en zijn sidekick, Diddy Kong, besturen terwijl ze hun gestolen bananenvoorraad terug proberen te winnen van de kwaadaardige King K. Rool en zijn Kremling-strijdkrachten. Het spel biedt een verscheidenheid aan levels, elk met hun eigen unieke thema's en uitdagingen, van donkere mijnen tot tropische stranden en griezelige moerassen.

Naast de prachtige graphics en muziek, biedt Donkey Kong Country ook een aantal interessante gameplay-elementen, zoals het gebruik van vaten om verborgen paden te ontdekken, het rijden op dieren om verschillende vaardigheden te krijgen, en het verzamelen van de beroemde bananen van Donkey Kong om extra levens te verdienen.

Donkey Kong Country zette de standaard voor vele games die nog zouden volgen en wordt nog steeds beschouwd als een van de meest invloedrijke en geliefde games aller tijden. Het spel heeft vele vervolgen en spin-offs voortgebracht, maar het origineel blijft een klassieker die zowel nostalgische als nieuwe gamers blijft boeien.


 

Super Mario Kart (1992)

Super Mario Kart is een klassiek racespel dat voor het eerst werd uitgebracht in 1992 voor de SNES. Het spel wordt nog steeds beschouwd als een van de leukste games ooit uitgebracht en heeft een hele nieuwe manier van racen geïntroduceerd.

Het spel biedt spelers de mogelijkheid om te spelen als hun favoriete personages uit de Mario-franchise, zoals Mario, Luigi, Princess Peach en Bowser, terwijl ze racen op verschillende banen in het Mushroom Kingdom. Elke racebaan is uniek en biedt verschillende uitdagingen, zoals hindernissen en krappe bochten.

Een van de meest opvallende kenmerken van Super Mario Kart is de toevoeging van power-ups, zoals schilden, bananenschillen en bliksemschichten, die spelers onderweg kunnen oppakken. Deze power-ups geven spelers de mogelijkheid om hun tegenstanders te vertragen of zelfs helemaal uit te schakelen, waardoor de races nog spannender en leuker worden.

Super Mario Kart heeft sinds de release verschillende sequels en spin-offs gekregen, maar het origineel blijft een klassieker die nog steeds geliefd is bij gamers van alle leeftijden. Met zijn kleurrijke personages, spannende races en leuke power-ups blijft Super Mario Kart een van de meest iconische en invloedrijke games in de geschiedenis van videogames.

 

 

Street Fighter II (1992) 

Street Fighter II is een legendarisch vechtspel dat voor het eerst werd uitgebracht in 1991 en de spanning van de arcade naar onze huiskamers bracht. Het spel introduceerde ons aan vele memorabele personages zoals Ryu, Ken, en Chun-Li, en gaf ons de mogelijkheid om onze vrienden uit te dagen voor epische gevechten.

Het spel biedt spelers de mogelijkheid om te kiezen uit een scala aan personages, elk met hun eigen unieke vechtstijl en speciale bewegingen. Het doel van het spel is om je tegenstander te verslaan door hun gezondheid naar nul te brengen voordat de tijd om is. Het spel biedt verschillende spelmodi, waaronder arcade, versus, en single-player.

Een van de opvallende kenmerken van Street Fighter II is de eenvoud van de gameplay en de diepte van de gevechten. Het spel is gemakkelijk te leren, maar moeilijk onder de knie te krijgen. Het vereist een combinatie van timing, strategie en snelheid om te winnen.

Street Fighter II is niet alleen een geweldig spel om te spelen, maar ook een cultureel icoon. Het heeft bijgedragen aan de populariteit van vechtspellen en heeft vele sequels en spin-offs gekregen. Het spel heeft ook geleid tot de oprichting van een professionele vechtspelgemeenschap en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van esports.

Met zijn legendarische personages, epische gevechten en bijdrage aan de geschiedenis van videogames, blijft Street Fighter II een van de meest iconische en invloedrijke games ooit uitgebracht.

The Legend of Zelda: A Link to the Past (1991)

The Legend of Zelda: A Link to the Past is het derde spel in de Legend of Zelda-franchise en wordt vaak beschouwd als een van de beste spellen aller tijden. Het spel werd oorspronkelijk uitgebracht in 1991 voor de Super Nintendo Entertainment System (SNES) en introduceerde veel van de elementen die sindsdien synoniem zijn geworden met de Zelda-serie.

A Link to the Past plaatst spelers in de rol van Link, een jonge held die door de tijd reist om de wereld van Hyrule te redden van het kwaad. Het spel biedt een uitgestrekte wereld om te verkennen, van dichte bossen tot ijzige bergen en mysterieuze kerkers. Elk gebied zit vol met geheimen, verborgen kamers en gevaarlijke vijanden.

Een van de opvallende kenmerken van A Link to the Past is de diepgang van het verhaal en de personages. Het spel bevat een rijk lore en geschiedenis en introduceert vele memorabele personages zoals Princess Zelda, Ganon en de Triforce. Het spel zit ook vol met puzzels en uitdagende gevechten die zorgen voor een bevredigende spelervaring.

Het spel wordt ook geprezen om zijn uitstekende muziek, die vaak wordt beschouwd als een van de beste soundtracks in de geschiedenis van videogames. De muziek past perfect bij de sfeer van het spel en draagt ​​bij aan de algehele immersie.

Al met al is The Legend of Zelda: A Link to the Past een tijdloze klassieker die nog steeds veel fans aantrekt. Het spel blijft een inspiratiebron voor vele andere games en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het action-adventure-genre.

Super Mario All-Stars (1993)

Super Mario All-Stars is een compilatie van de originele Super Mario Bros.-spellen, die oorspronkelijk werden uitgebracht voor de Nintendo Entertainment System (NES) in de jaren 80 en begin jaren 90. Het spel werd uitgebracht in 1993 voor de SNES en bevat verbeterde graphics, geluidseffecten en gameplay.

Het spel bevat Super Mario Bros., Super Mario Bros.: The Lost Levels, Super Mario Bros. 2 en Super Mario Bros. 3, allemaal opnieuw ontworpen met verbeterde graphics en geluidseffecten. Het biedt spelers een kans om de originele klassiekers opnieuw te beleven met een modernere uitstraling en soepelere gameplay.

Super Mario All-Stars heeft ook enkele gameplay-veranderingen aangebracht, waaronder een opslagfunctie waarmee spelers hun voortgang kunnen opslaan en later weer kunnen oppakken. Bovendien is het spel ook compatibel met de SNES-muis, wat een nog betere spelervaring biedt.

Een van de grootste voordelen van Super Mario All-Stars is dat het spel een volledig nieuwe generatie van spelers kennis liet maken met de klassieke Mario-games. De verbeterde graphics en geluidseffecten zorgden ervoor dat de spellen er fris uitzagen en klonken, waardoor het een geweldige manier was om jongere spelers aan te trekken.

Al met al is Super Mario All-Stars een must-have voor elke fan van de Mario-serie. Het biedt een geweldige kans om de klassieke spellen opnieuw te beleven, met verbeterde graphics en geluidseffecten die de spelervaring nog beter maken dan ooit tevoren.

 

F-Zero (1990)

F-Zero is een van de meest opwindende racegames ooit uitgebracht voor de SNES. Het spel introduceerde ons aan een futuristische wereld van hovercrafts, snelle bochten en halsbrekende snelheden. De graphics waren voor die tijd werkelijk fenomenaal en zorgden voor een gevoel van snelheid en beweging die nog steeds indrukwekkend is.

Het spel is uitdagend en vereist behendigheid en reactievermogen om de talloze obstakels en tegenstanders te overwinnen. Maar het is vooral het ontwerp van de hovercrafts en de personages die dit spel zo memorabel maken. F-Zero heeft een aantal iconische voertuigen en bestuurders geïntroduceerd, waaronder de legendarische Captain Falcon. De muziek, die is gecomponeerd door Yumiko Kanki en Naoto Ishida, draagt bij aan de opwinding en spanning van het spel en blijft nog steeds hangen in het hoofd van veel gamers.

Al met al is F-Zero een tijdloos spel dat nog steeds veel plezier biedt en een genot is om te spelen, zelfs na al die jaren.


Super Metroid (1994)

Super Metroid is een klassiek spel dat wordt beschouwd als een meesterwerk van game-design. Het spel heeft een enorm grote wereld om te verkennen, en het is vol met geheimen en upgrades die je kunt ontdekken. Het is een van de meest iconische spellen die ooit voor de SNES zijn uitgebracht en het heeft nog steeds een enorme schare fans.

De graphics van Super Metroid waren voor die tijd indrukwekkend en de muziek is een van de meest iconische soundtracks uit de geschiedenis van gaming. De sfeer van het spel is angstaanjagend, en het is gemakkelijk om jezelf te verliezen in de wereld van het spel.

Super Metroid heeft ook een van de meest memorabele eindgevechten uit de geschiedenis van gaming. Het gevecht is uitdagend en intens, en het voelt als een ware triomf wanneer je uiteindelijk de overwinning behaalt. Het spel heeft een blijvende impact gehad op de gaming industrie en wordt vaak geprezen als een van de beste spellen aller tijden.

 

En dat is onze lijst van de top 10 beste SNES-games aller tijden! Tot slot wil ik benadrukken dat al deze geweldige spellen, en nog vele andere klassiekers, nog steeds te spelen zijn op de Miyoo Mini Plus. Dit geweldige apparaat stelt je in staat om al je favoriete retro games opnieuw te beleven op een handig draagbaar apparaat. Als je er ook een wilt bestellen, klik dan op deze link.

 

Enkele blogs (onderwerpen) die de komende dagen zullen verschijnen op onze website:

Beste SNES games aller tijden
Top 50 SNES games
Top 10 beste NES games
Top 50 beste NES games
Top 10 beste N64 games
Top 50 beste N64 games

 

Het herbeleven van deze klassiekers is een ervaring die je niet snel zult vergeten. We hopen dat deze lijst je herinneringen aan deze geweldige games heeft opgefrist en je misschien zelfs heeft geïnspireerd om ze opnieuw te spelen. Bedankt voor het lezen en laten we samen genieten van deze nostalgische trip terug naar de gloriedagen van de SNES!

 

Tot slot wil ik benadrukken dat al deze geweldige spellen, en nog vele andere klassiekers, nog steeds te spelen zijn op de Miyoo Mini Plus. Dit geweldige apparaat stelt je in staat om al je favoriete retro games opnieuw te beleven op een handig draagbaar apparaat. Als je er ook een wilt bestellen, klik dan op deze link.
Bedankt voor het lezen en veel plezier met gamen!

RELATED ARTICLES