Bij Gameboynow is één van onze prioriteiten transparantie en duidelijkheid.

In verband met veel vraag naar onze Pokémon games, lichten wij voor hen die niet op de hoogte zijn graag nader toe wat een reproductie-game precies is en wat je hiervan kunt verwachten.

Reproductie-games zijn technisch gezien 1 op 1 kopieën vergeleken met originele games. De fabrikant hiervan 'flashed' (i.a.w. kopiëren/ overzetten) het originele spel en zetten deze over naar nieuwe hardware. Je speelt in principe dus exact hetzelfde spel als wanneer je een origineel zou kopen, maar dan op een gloednieuwe cartridge!

 

Bij Gameboynow verkopen wij alleen reproducties van hoogwaardige kwaliteit. Save-functies werken altijd 100% naar behoren.

 

 ----

Vergeleken originele cartridges heb je bij Gameboynow de volgende pluspunten:
 • Goedkoper in aanschaf.  6 Maanden Garantie (bij Gameboynow)
  Repro Emerald kost bij ons €12.95. Een originele versie gaat doorgaans voor €80, en zelfs €200 en hoger voor 'boxed' versies (boxed= inclusief originele doos).
  Hiernaast krijg je bij ons 6 maanden 'no-nonsense' garantie en 14 dagen bedenktijd. 

 • De game slaat op via een SRAM-chip en heeft hier in vergelijking met een origineel exemplaar geen CR1616 batterij voor nodig.
  Als de CR1616 batterij van een originele cartridge leeg raakt (en je weet natuurlijk niet wanneer dit zal gebeuren als je 2e hands koopt), ben je al je save-data kwijt. Onze cartridges hebben geen batterij nodig om op te slaan.

 • Sneller te verkrijgen! Geen gedoe met onbetrouwbare verkopers. Je koopt rechtstreeks bij een Nederlandse gecertificeerde webshop met topservice (bekijk de beoordelingen van onze klanten op WebwinkelKEUR)! Onze cartridges komen uit eigen voorraad.
  Geen dropshipping en geen toverwoordjes om producten aantrekkelijker te maken: duidelijke productomschrijvingen zodat jij van te voren precies weet wat je kunt verwachten.

 • 6 Maanden Garantie (bij Gameboynow)
  Cartridge stuk? We doen niet moeilijk over 'hoe wat waar', stuur ons een mailtje of neem telefonisch contact op en je krijgt gewoon een nieuw exemplaar van ons.

 

Bij pluspunten horen ook minpunten en hier zijn we graag eerlijk over:
 • Interne klok
  Bij GBA Pokemon games werkt de interne klok niet. Dit betekent dat je bepaalde eggs niet kunt laten hatchen.

Controversie over reproductie-games

 • Er is een doelgroep die geen voorstander is van de verkoop van reproductie-games, omdat dit volgens hen de markt voor originele games zou schaden.
  Gameboynow verkoopt deze reproductie-games exclusief naar aanleiding van de grote vraag naar deze producten. Voor hen die liever geen €200 neerleggen voor een simpele Game Boy cartridge, zijn wij er om de wens van deze doelgroep te behartigen. Ook zijn wij geen voorstander van het monopolyspel waarbij grote investeerders ladingen aan originele versies opkopen om zo een marktprijs - op den duur- omhoog te forceren.

  Het feit dat er wereldwijd miljoenen retro-gamers op zoek zijn naar betaalbare opties om hun nostalgie nog één keer te beleven, motiveert ons om een betrouwbare omgeving te creëren voor deze doelgroep en deze producten aan te kunnen bieden voor een aantrekkelijke prijs.

Gameboynow maakt geen winst-marges op de verkoop van reproductie-games, ook fabriceert Gameboynow deze games niet zelf.  Hopelijk hebben we je middels deze pagina voldoende geïnformeerd over onze reproductie-games en heb je nu meer vertrouwen richting de aanschaf van jouw nostalgie.

   

  -Team Gameboynow