MIYOO MINI QUICK START GUIDE

KLAAR VOOR DE START? AF!

Op deze informatieve supportpagina vindt je alle belangrijke informatie, tutorials, tips en tricks over jouw nieuwe Miyoo Mini. Wij snappen dat niet iedereen een super-nerd is als het op computer-skills aankomt, daarom is deze pagina in basistaal opgesteld zodat vrijwel iedereen de stappen kan volgen.

Ook voor toekomstige raadpleging en troubleshooting is deze support-pagina onmisbaar. Sla de pagina op als bookmark of als snelkoppeling op jouw computer.

Tot slot verwijzen we naar externe websites van o.a. de ontwikkelaars van de CFW 'Onion OS', hier kun je nog veel meer aanvullende informatie vinden als je zelf wilt sleutelen aan jouw Miyoo Mini.

1. BACK-UP MAKEN


Safety first! Jouw avontuur begint bij het maken van een back-up van alle files van de meegeleverde micro-SD kaart. De micro-SD kaart bevat namelijk de benodigde CFW, mods en meer. Zonder deze files functioneert de Miyoo Mini niet naar behoren, sla de back-up niet over!

- Stop de micro-SD kaart in de meegeleverde micro-SD reader en sluit deze aan op een windows computer. Voor het gemak hebben wij de micro-SD
 kaart de naam 'MIYOO" gegeven.

- Open file explorer en open de schijf "MIYOO".

- Een nieuw venster opent (bekijk het plaatje hiernaast). Kopieer alle files en bewaar deze op een veilige back-up locatie op jouw computer of op een andere micro-SD als je van plan bent te upgraden naar een grotere of snellere micro-SD kaart.

- KLAAR! 

Let op, de Miyoo Mini ondersteunt tot maximaal 128GB aan micro-SD opslaggeheugen!

2. ROM's (GAMES) INSTALLEREN
Rom's installeren gaat makkelijker dan je denkt. Gameboynow heeft middels een duidelijke folderstructuur het erg makkelijk gemaakt om vrijwel al jouw favoriete ROM's in de juiste folder te krijgen. In alle gevallen stop je de micro-SD kaart in de meegeleverde micro-SD reader en sluit je deze aan op een windows computer.

Disclaimer: je bent zelf verantwoordelijk van het bemachtigen van ROM's. Hiernaast ligt het geheel aan de kwaliteit van jouw ROM of deze afspeelbaar is op de Miyoo Mini. 


PS1/ PSX ROM's op de micro-SD kaart plaatsen:
- Ga naar File Explorer en open jouw "MIYOO" schijf
- Open de "Roms" folder
- Open de "PS" folder
- Maak een folder aan met de naam van jouw ROM*. In deze map plaats je de .BIN en .CUE file van jouw PS1/ PSX game.
- DONE!

*Wanneer je de naam van een folder invult, gebruik dan geen speciale tekens zoals "&", "(apostrof)", "!" en dergelijke. Deze speciale tekens kunnen ervoor zorgen dat jouw game files niet worden weergegeven op de Miyoo Mini.


SNES (Super Famicom) ROM's op de micro-SD kaart plaatsen:
- Ga naar File Explorer en open jouw "MIYOO" schijf
- Open de "Roms" folder
- Open de "SFC" folder
- Plak hier de .ZIP files van jouw ROM's (in zijn geheel, niet uitgepakt)
- DONE!


NES (Famicom) ROM's op de micro-SD kaart plaatsen:
- Ga naar File Explorer en open jouw "MIYOO" schijf
- Open de "Roms" folder
- Open de "FC" folder
- Plak hier de .NES files van jouw ROM's
- KLAAR!


GBA ROM's op de micro-SD kaart plaatsen:
- Ga naar File Explorer en open jouw "MIYOO" schijf
- Open de "Roms" folder
- Open de "GBA" folder
- Plak hier de .ZIP files van jouw ROM's
- KLAAR!


(Informatie over overige ROM-installeer methodes volgen snel)

HET GEBRUIK VAN JOUW
 MIYOO MINI IN ÉÉN OOGOPSLAG

ONION OS (v3.11.2)

Jouw Miyoo Mini draait op een CFW genaamd Onion OS (v3.11.2). Klik hier voor alle informatie over Onion OS. De linkt verwijst je naar een informatiewebsite van de oorspronkelijk CFW ontwikkelaars.

MAXIMAAL 128GB MICRO-SD

De Miyoo Mini is uitbreidbaar tot maximaal 128GB via micro-SD. Liever geen 'Aliexpress' kaartjes: hoe sneller, hoe beter.

OPLADEN

Sluit GEEN fast-chargers aan op jouw Miyoo Mini! De fabrikant vermeld: maximaal 5V/ 1A laadkabels. Naar voorkeur alleen opladen via de USB-poort van een computer of een geschikte 'low power' kabel en blokje.

BACK-UP, BACK-UP, BACK-UP

Het maken van een back-up is geen cruciaal. Sla deze stap niet over. Voer stap 1 uit die je bovenaan deze pagina kunt vinden. Mocht je willen upgraden naar een groter, sneller micro-SD kaartje, of raak je jouw huidige kwijt, zal je een back-up nodig hebben. Ook bij eventuele softwarematige problemen heb je een back-up nodig. 

DIY ROM's installeren

Alhoewel wij een accuraat stappenplan hebben geschreven voor het installeren van ROM's, ben je altijd afhankelijk van de kwaliteit van de ROM's die jij download. Is een ROM corrupt, beschadigd of simpelweg foutief, dan speelt de Miyoo Mini deze niet goed af.

TOEGEWIJDE SUPPORT

Wij bieden online support via deze informatiepagina. Hier vind je vrijwel alle benodigde informatie voor het spelen met en onderhouden van jouw Miyoo Mini. Ook vind je hier handige tips en tricks op jouw Miyoo Mini helemaal naar eigen voorkeur in te stellen.

EXPERT-ZONE!

Hieronder vindt je tutorials over het (her)installeren van de stock firmware, de CFW van Onion OS en meer. Let op: dit is niet aanbevolen als je niet bekend bent met firmware upgrades, open-source modding en soortgelijke handeling. Weet je niet zeker wat je doet? Raadpleeg dan eerst de informatieve stukken hieronder en doe zorgvuldig onderzoek op forums en Youtube.

Updaten naar de meest recente Miyoo Mini-basisfirmware

Om gebruik te kunnen maken van Onion, moet je de meest recente Miyoo Mini-firmware-update hebben. Dit is een relatief eenvoudig proces, maar er bestaat wel enig risico dat het apparaat wordt gebricked als het niet op de juiste manier wordt gedaan. Volg deze instructies nauwkeurig en stap voor stap.

- Bewaar alle belangrijke gamebestanden of jouw BIOS-map op jouw computer voor het geval dat.
- Ga naar de Miyoo-website en download de laatste image update en pak het bestand uit.
- Ga in de uitgepakte map naar "The firmware" > miyoo283_fw.img en sleep dat bestand naar de rootmap van jouw Miyoo Mini SD-kaart
- Ga naar de map "TF-card" en sleep de drie submappen (Emu, miyoo en RetroArch) naar de rootmap van jouw micro-SD kaart en vervang eventuele bestaande bestanden wanneer daarom wordt gevraagd.
- Werp de micro-SD kaart uit jouw computer en steek deze in de Miyoo Mini
- Verwijder de batterij uit de Miyoo Mini en sluit de Mini vervolgens aan op een wandoplader.
Sluit hem NIET aan op een pc, maar gebruik in plaats daarvan een wandstekker met een laag wattage. Gebruik voor de beste resultaten een USB-A-naar-USB-C-kabel en een "slimme" stekker die het wattage kan aanpassen, of een van die goedkope 5V/1A-stekkers die vroeger bij smartphones werden geleverd.
- De Miyoo Mini wordt automatisch ingeschakeld en voert de update uit. Raak het apparaat helemaal niet aan!
- Het apparaat start opnieuw op en geeft vervolgens een batterijafbeelding en het oplaadscherm weer. Op dit punt ben je klaar.
- Koppel het apparaat los van de kabel en verwijder de micro-SD kaart. Sluit de micro-SD kaart aan op jouw computer en verwijder het bestand miyoo283_fw.img voordat je iets anders doet.
- Plaats de micro-SD kaart terug in het apparaat, installeer de batterij en hoppa. Klaar is kees.

Hier is een mooie infographic (credit: PIXELSHIFT en TNGLIKER) die jou door het proces leidt. Hun proces is een beetje anders, in die zin dat ze de "TF-card" -bestanden na de upgrade naar de micro-SD kaart verplaatsen; beide methoden werken prima.

Credits voor bovenstaande informatie: https://retrogamecorps.com/

Onion OS CFW installeren op de Miyoo Mini

Het gemakkelijkste deel van dit hele proces is het installeren van Onion OS!

- Formatteer jouw micro-SDkaart naar het FAT32-bestandssysteem.
> Als je Windows gebruikt, gebruik je de 'guiformat'-tool om de kaart te formatteren naar FAT32. Je kunt het vernoemen naar wat je wilt.
>Als je een Mac hebt, "wis" dan de schijf met behulp van de ingebouwde schijfhulpprogramma-app van de Mac, met het formaat MS-DOS (FAT), noem het zoals je wilt.
- Ga naar de Onion GitHub Releases-pagina en download de nieuwste release (het zal een zipbestand zijn).
- Pak het bestand uit en je zou een enkele map moeten hebben, genaamd "App" (let op: inmiddels heet deze map ".tmp_update"). Sleep deze map naar je vers geformatteerde FAT32 microSD-kaart.
- Werp de SD-kaart uit en plaats deze in uw Miyoo Mini. Ga naar het gedeelte Instellingen en zet de optie Slaapstand op "Nooit".
- Sluit je Miyoo Mini voor de zekerheid aan op een wandoplader
- Navigeer naar Apps > 'The Onion Installer' en voer daar de gewenste opties in.

KLAAR!

Spelbestanden en afbeeldingen toevoegen

 Voeg in de map Roms je gamebestanden toe aan de bijbehorende submap. Sommige mappen zijn vernoemd naar hun Japanse tegenhanger, zoals "FC" (Famicom) voor NES, "MD" (Mega Drive") voor Sega Genesis of "PCE" (PC-Engine) voor TurboGrafx-16. Ga voor een volledige lijst van elke map en de geaccepteerde bestandsextensies naar de Onion-wikipagina.

Wanneer je gamebestanden toevoegt voor systemen die hetzelfde RetroArch-kernbestand gebruiken, kan je submappen maken. Je kunt bijvoorbeeld Sega CD- en Sega 32x-submappen in jouw Sega Genesis maken om jouw voormenu op te schonen en de navigatie-ervaring te stroomlijnen.

Voeg in de map Imgs jouw afbeeldingsbestanden toe aan de bijbehorende submap. Afbeeldingen moeten de indeling .png hebben en de bestandsnaam moet perfect overeenkomen met het ROM-bestand. Bovendien mogen afbeeldingen niet meer dan 256 px breed zijn. Houd er rekening mee dat het toevoegen van veel afbeeldingen aan jouw micro-SD kaart uw navigatie-ervaring kan vertragen. Om jouw afbeeldingen te zien, druk je in de gamelijstweergave op rechts op de d-pad om de afbeelding weer te geven.